• Marijke

Personal branding voor bedrijven

Persoonlijk communiceren als bedrijf op social media. Niet zo gemakkelijk. 🤔 Of zo lijkt het toch omdat je niet dezelfde 'luxe' hebt als een eenmanszaak. Je kan niet de volledige identiteit van je bedrijf aan 1 persoon hangen.


Dat wil niet zeggen dat je als bedrijf niet persoonlijk kan communiceren op je social media kanalen. Al maar goed ook aangezien iedereen het over ’personal branding’ heeft en die persoonlijkheid ook echt het verschil maakt voor je toekomstige klant omdat die zich beter kan identificeren met een persoon. 💁‍♀️ Het is dus zeer belangrijk dat jij jouw bedrijf in je communicatie ook zo menselijk mogelijk maakt.4 tips om die persoonlijkheid over te brengen:

  1. Breng je mensen in beeld. 🙌 Laat bijvoorbeeld elke week een werknemer haar of zijn dag in beeld brengen.

  2. Gebruik niet teveel templates in je social media posts. Als deze grotendeels uit templates bestaan, ga je minder als een persoon overkomen. Zorg dus voor voldoende balans.

  3. Praat altijd vanuit 'ik' en niet vanuit 'wij'. Samen zijn jullie het bedrijf. Je kan dus gerust in ik-vorm spreken. Spreek daarbij je klant ook altijd aan met 'jij'. Hierdoor voelt het voor hen meer aan als een 1-op-1 gesprek.

  4. Maak van je werknemers ambassadeurs. Zorg ervoor dat zij de missie van je bedrijf door en door kennen en ook uitdragen. Laat hen trots zijn op hun werk en moedig hen aan om dit ook op eigen social media kanalen te delen.


En nu: gewoon doen. Aanwezig zijn op social media is trial and error. Test wat er werkt en stuur bij waar nodig.


Toch op zoek naar iemand die jouw werknemers een social media training kan geven?

Contacteer mij dan via marijke@studiosociaal.be


37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven